Ugens Løber er Pia Morsing

Skrevet af Sebastian C. Christensen

I år vil vi i ugerne op til YOU RUN finde en UGENS LØBER, for at give dig inspiration til din indsamling, og få sat fokus på nogle af de fantastiske løbere, der løber med i YOU RUN 2019.

Ugens Løber i uge 7 er Pia Morsing, der er holdleder for holdet Team Sofia. Pia og hele holdet løber YOU RUN for Cystisk Fibrose Foreningen, og for datteren Sofia, som er født med cystisk fibrose.

»De penge vi samler ind i forbindelse med donationer gælder alle sammen i forhold til at kunne få forsket noget mere, få noget mere viden om sygdommen og udvikle medicin. Det er ikke en sygdom, der kan kureres, men vi håber, at vi ved at løbe også skaber opmærksomhed på sygdommen.«

Det var Pias første løb, da hun sidste år deltog i YOU RUN, og i år har hun valgt at opgradere fra at løbe 5 km til 10 km. »I 2017 var vores datter lige blevet født og indlagt på Odense Sygehus på grund af Cystisk Fibrose. Der kunne vi selvfølgelig ikke være med eller overskue det, men så kom vi ud på den anden side, og jeg tænkte sidste år: nu giver vi det et skud«.

Det blev en sneboldseffekt og holdet voksede sig til 38 løbere, der fik samlet 39.300 kr. ind. En lokal forretningsmand i Næstved havde doneret t-shirts til hele holdet, så da de efter kampråb og high-fives løb forskellige distancer, var der ikke tvivl om, hvilket hold det var for. »Det var faktisk rørende, folk jeg ikke nødvendigvis ser hver dag blev en del af holdet. Nogen jeg har arbejdet sammen med hev deres svigerforældre med, en mand til en af mine veninder og også en mor fra min mødregruppe løb for Sofia. Det er så vildt, at der er så mange, der vil deltage, som ikke nødvendigvis er dem, man er allertættest med. «

Pia har sat et mål for sin indsamling i år på 5.000 kr. og med 6.550 kr. allerede samlet ind er det allerede overgået. Pia og hendes mand udnytter deres store netværk på facebook, og med lidt regelmæssig reklame for, at løbet snart finder sted, formår de at få mange donationer. Det handler om at lægge tryk på, at selv fem kroner varmer både for dem og den sag de løber for.

» Der er mange mennesker, der kan undvære 10 eller 20 kr. og så er der selvfølgelig nogle venner, der donerer flere tusind. «
Kombinationen af de to ting er netop hendes bedste råd til andre indsamlere. Brug hyppige reminders på de sociale medier og nævn, at ethvert beløb tæller. Nå ja, og så selvfølgelig nævn det på arbejdspladsen, for kollegerne, der kan gå ind på YOU RUN hjemmesiden og donere i pausen.

Find mere inspiration på Pias indsamlingsside i linket her

Og start din egen indsamling ved at tilmelde dig YOU RUN her

Hvilken sag vil du løbe for?

YOU RUN er på Facebook lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *